Na vodi dinstati usitnjeni crni luk, dodati posno mleveno meso (po želji), so, majčinu dušicu, biber, rendani celer i mešati dok meso ne dobije braonkastu boju. Promešati i skloniti sa ringle. U drugu šerpu (vatrostalnu posudu) na dno poređati kockice i kriške karfiola debljine 3-4 mm, a praznine između kolutova popuniti iseckanim povrćem. Preko poređanog karfiola sipati meso pa preko njega staviti još jedan sloj karfiola. U posudi u kojoj se pržilo meso umutiti 1 jaje i 2 belanceta, dodati 200ml jogurta i vode do kraja i sa ovom smesom preliti povrće i meso. Musaku peći u rerni na 300°C dok se na površini ne pojavi braonkasta kora (ukoliko spremate samo za vas, možete napraviti manju količinu i staviti samo 1 jaje). Ovu musaku možete pripremati sa brokolijem, pečenom paprikom i drugim povrćem.