Na vodi dinstati usitnjeni crni luk, dodati mleveno meso, so, majčinu dušicu, biber i rendani celer i mešati dok meso ne dobije braonkastu boju. Promešati i skloniti sa ringle. U drugu šerpu (vatrostalnu posudu) na dno poređati kolutove tikvica debljine 3-4 mm, a praznine između kolutova popuniti iseckanim tikvicama na kockice. Preko poređanih tikvica sipati meso pa preko njega staviti još jedan sloj tikvica. U posudi u kojoj se pržilo meso umutiti 1 jaje i 2 belanceta, dodati 200 ml jogurta i vode do kraja i sa ovom smesom preliti tikvice i meso. Musaku peći u rerni na 300°C dok se na površini ne pojavi braonkasta kora (ukoliko spremate samo za vas, možete napraviti manju kolicinu i staviti samo 1 jaje). Ovu musaku možete pripremati sa karfiolom, pečenom paprikom i drugim povrćem.